Kolačići

Pravna podlaga

Podloga za obavijesti o piškotcima je izmijenjena i dopunjena Zakonom o elektronskim komunikacijama (Uradni list št. 109/2012; nakratko ZEKom-1), koja je započela veljačom početkom 2013. godine u skladu s novim pravilima o korištenju piškotkova u sličnim tehnologijama za pohranu informacija. pristup informacijama, pohranjenim na računalu ili mobilnim uređajima korisnika.

Što su kolačići i zašto ih trebaju web stranice

Piškotek je mala tekstualna datoteka koja se prenosi na računalnog korisnika na njegovim web stranicama i obično sadrži:

  • ime poslužitelja s kojeg je poslan kolačić;
  • životni vijek kolačića;
  • vrijednost – obično slučajno generirani jedinstveni broj.

Kolačić sam po sebi ne sadrži niti prikuplja informacije. Međutim, ako ga čita poslužitelj zajedno s web preglednikom, to može pomoći web mjestu da izvrši korisnije usluge – na primjer, opozivanjem prethodnih kupnji ili podataka o korisničkom računu. Samo poslužitelj koji je poslao kolačić može čitati i koristiti ovaj kolačić.

Na pouzdanom web mjestu kolačići mogu obogatiti iskustvo. Međutim, kolačići se također mogu koristiti na načine koji predstavljaju narušavanje privatnosti pojedinca. Kolačići se mogu pohranjivati ​​različito dugo, samo za vrijeme trajanja sesije pregledavanja ili puno duže.

Koje kolačiće koristimo na web mjestu i zašto

Na web mjestu koristimo samo kolačiće koji su dopušteni u skladu sa zakonom ZEKom-1. Koriste se samo kolačići koji su strogo neophodni za rad ove web stranice. Za bilježenje statistike prometa stranica koristimo sustav koji bilježi samo kolačić sesije i ne prati vaše daljnje ponašanje na web mjestu ili. zajedno s drugim strankama. Nastavljajući koristiti ovu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića opisanih u nastavku.

Katere piškotke lahko uporablja ta spletna stran

Ime kolačića Sesija Trajanje
PHPSESSID Uspostavljanje rada stranice. Sjednica
_ga Snimiti razliku između korisnika (sesija). 2 godine
_gat Snimite novog korisnika (sesija). 10 minuta